Промислові парові котли та побутові


Централізовані системи опалення повільно та впевнено йдуть у минуле. Тепер настав час автономного опалення для окремої квартири, кількох житлових приміщень чи цілої будівлі. Відкрийте нове бачення питань опалення за допомогою електричних котлів (парових котлів). Відчувши один раз усі переваги використання котлів, ви вже не зможете від них відмовитись, тим більше що вартість на дане обладнання набагато менша, ніж ви припускали.

Паровые котлыНайпростішими в експлуатації, економними, безшумними та екологічними вважаються парові котли. Так само вони за своєю конструкцією простіше ніж рідкопаливні. При цьому такі котли не потребують постійного чищення та додаткового обслуговування, що спрощує експлуатацію та робить використання котла ще економнішим. Вигода використання електричних котлів полягає і в тому, що вам не доведеться витрачати додаткові гроші на покупку рідкого або твердого палива, платити за його доставку, а також піклується про місце зберігання. Адже паливо, як і сам котел, відповідно до нормативної документації, повинні знаходитися в окремому приміщенні, з відповідним прокладанням комунікацій, та наявністю припливно-витяжної вентиляції. І організація місця встановлення часто займає чимало зусиль і часу. Паровий котел не завдасть вам такого клопоту, і це ще один плюс у його бік.

Ви турбуєтеся про своє здоров’я та чистоту навколишнього середовища? Тоді газові котли, і обладнання, що працює на твердому та рідкому паливі, точно не для вас. Адже крім тепла, котел так само може принести у ваш будинок невеликі витоку газу, дизельного палива або вугільний пил, що згодом може негативно позначитися на вашому здоров’ї. А продукти згоряння, які потрапляють у навколишнє середовище, навряд чи можуть принести користь. Так само варто згадати і про безпеку, адже, як показує статистика, ймовірність виникнення пожежі або якихось інших аварійних ситуацій при рідкому та газоподібному паливі значно вища, ніж при електричному опаленні.

За своєю конструкцією та способом перетворення електричної енергії на тепло, котли діляться на:Паровые котлы

— апарати прямої дії, до яких належать електродні парові котли та електричні водонагрівачі, в яких електричний струм, протікаючи по воді як по провіднику між електродами, згідно із законом Джоуля-Ленца, виділяє тепло, нагріваючи її.

— апарати непрямої дії (реостатні), у яких нагрівальним елементом є реостатний патрон (наприклад, ТЕН).

Так можна зробити висновок, що електричний котел є найзручнішим у використанні. Але ніщо в цьому світі не ідеальне. Побутові та промислові парові котли також не стали винятком, тому в їх використанні є і маленькі недоліки. Одні з них – це ціна на електроенергію та обмеження пропускної спроможності розподільчої електромережі. У більшості країн Західної Європи ці проблеми намагаються вирішувати шляхом регулювання тарифів, поділяючи їх на денний і нічний, а також вносячи зміни у вартість електроенергії у вихідні та святкові дні. Таким чином, споживання електроенергії в години мінімуму несуттєво впливає на зношування електромереж, а також дозволяє частково вирішити проблему завантаженості ліній електропередач. При цьому такі тарифи стимулюють населення використовувати різні технології акумулювання тепла.